Worden wat je wil

Activiteiten voor de jongste

Op zaterdag 9 oktober zijn de kinderen van 0 tot 2 jaar met hun ouders welkom bij een van onze drie workshops.

Daarnaast krijgen alle kinderen een eigen groeimeter en kunnen ze gratis lid worden van de Bibliotheek. Natuurlijk krijgen ze daar ook een BoekStartkoffertje bij!

Activiteiten voor basisschoolkinderen

Ben je op zoek naar een nieuw boek om te lezen, maar vind je het lastig om de juiste er tussen uit te plukken? Ben je benieuwd naar welke verschillende genres en soorten boeken er staan in de Bibliotheek of wil je weten welk leestype jij bent? Kom dan gezellig langs in de Bibliotheek en ga met onze taal-/mediacoaches op zoek naar jouw volgende boek.

Kinderboekenweek game

Wist je al dat er in de Bibliotheek verschillende games verstopt zijn? Tijdens de Kinderboekenweek kun je het 'Mysteriespel' spelen. Door de gehele Bibliotheek vindt je posters met daarop een QR code. Wanneer je deze codes scant met je mobiel, kom je in het spel terecht. 

Er gebeuren namelijk een aantal vreemde dingen en jij moet uitvogelen wat er aan de hand is. De eigenaardige bal, de verloren camera, het geheim van het onzichtbare drankje en het op hol geslagen huis... Er moet een verklaring voor zijn! 
Door hints te verzamelen en de juiste beroepen in de juiste situatie te kiezen, kom je telkens een stapje dichter bij de oplossing. 


Leskist voor het onderwijs

Naast een buitenschools aanbod hebben we ook een leskist ontwikkeld voor het onderwijs. Deze leskist gaat over 'worden wat je wil'. Aan de hand van 3 lessen onderzoeken leerlingen waar ze goed in zijn, wat hun kwaliteiten zijn en waar hun interesses liggen. Vanuit verschillende boeken, het spel Schatgravers en een beeldende les ondervinden leerlingen wie ze willen worden. 

En uiteraard delen we onze lees-en luistertips met je!

Er zijn op dit moment geen resultaten over dit onderwerp beschikbaar.