Ontmoet Dichters Online

4 februari 2021, van 19:30 tot 21:00 | Online

Kosten: gratis

Ben jij een echte poëzieliefhebber? Meld je dan aan voor Ontmoet Dichters Online: een online poëzieavond live vanuit het Bibliotheektheater in Rotterdam, op donderdag 4 februari van 19.30 - 21.00 uur. Deze avond staat in het teken van voordrachten en interviews met jouw favoriete dichters. Ook krijg je de kans om zélf vragen te stellen!

Programma

Je kunt tijdens Ontmoet Dichters Online kijken en luisteren naar dichters Tsead Bruinja, Iduna Paalman, Maureen Ghazal en Daniëlle Zawadi:

  • Tsead Bruinja is nog tot eind januari 2021 Dichter des Vaderlands. Ook verscheen onlangs zijn bundel Springtij, een mooi voorbeeld van documentaire poëzie.
  • Iduna Paalman debuteerde in 2019 met De grom uit de hond halen. De poëziebundel werd lovend ontvangen, genomineerd voor diverse prijzen en
    bekroond met de Poëziedebuutprijs 2020.
  • Maureen Ghazal studeerde met haar dichtbundel Altijd verschoven ruimtes af aan de Willem de Kooning Academie. In datzelfde jaar won zij de El-Hizjra literatuurprijs voor haarpoëzie.
  • Daniëlle Zawadi, geboren in Democratische Republiek Congo, staat vooral bekend om spoken word performances. Zij won in 2020 de BIPOC (Black
    Indigenous People of Colour) voice award.

De presentatie van de avond is in handen van de Rotterdamse dichter Daniël Dee.

Op de hoogte blijven van de activiteiten, workshops en lezingen van de Bibliotheek?

Meld je dan aan onze nieuwsbrief! Elke maand informeren we je over onze programmering en allerlei andere zaken.