Opening Dementheek Altena

21 september 2021, van 16:00 tot 17:00 | De Werf in Woudrichem

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

21 september is het Wereld Alzheimer dag. In de gemeente Altena openen we juist op die dag de Dementheek Altena officieel op De Werf in Woudrichem. De Dementheek is een uitleenpunt voor materialen voor mensen die met dementie te maken hebben, op welke manier dan ook.

De Dementheek

De Dementheek is onmisbaar voor mensen met dementie, of zij nou thuis of in een zorginstelling wonen, als het bijvoorbeeld gaat om het ophalen van herinneringen of interessante informatie. Dat geldt ook zeker voor hun naaste omgeving. De Dementheek is even goed voor hen, of ze nou een zorgverlener, dierbare en/of mantelzorger zijn.

Er zijn ook spellen te vinden in de Dementheek, die kunnen worden ingezet om op een leuke manier te communiceren met mensen met dementie. De meeste spellen zijn erop gericht om herinneringen op te kunnen halen.

Opening

Op 21 september, Wereld Alzheimer dag, openen we de Dementheek op feestelijke wijze en daar nodigen we je voor uit. Wethouders Shah Sheikkariem en Paula Jorritsma verzorgen de officiƫle opening en Bettina Kraaijeveld maakt het met haar muziek extra feestelijk. Bij de opening houden we rekening met de geldende coronamaatregelen en een maximaal aantal bezoekers. Wil jij erbij zijn? Meld je dan aan.


Op de hoogte blijven van activiteiten, workshops en cursussen van de Bibliotheek?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Elke maand informeren we je over onze agenda en allerlei andere zaken.

Je vindt ons ook op Facebook en Instagram