Inspiratiemiddag Leesoffensief

15 september 2021, van 15:00 tot 16:30 | Online of de Werf in Woudrichem

Kosten: Gratis

Jongens zijn minder leesvaardig dan meisjes én vinden lezen vaker minder leuk. Hoog tijd om dat tij te keren! Liselotte Dessauvagie laat zien hoe de verschillen tussen jongens en meisjes nu in elkaar steken en waarom het zo belangrijk is om van alle kinderen vaardige en gemotiveerde lezers te maken. Vervolgens laat ze aan de hand van een aantal tips & tricks zien hoe je daar meteen morgen in de klas mee aan de slag kunt. Met het motto van de Kinderboekenweek in het achterhoofd (Worden wat je wil) gaan we aan de slag met Lezen wat je wil! Kom je ook?

Wie is Liselotte Dessauvagie?

Liselotte Dessauvagie was acht jaar juf in het basisonderwijs en daarna acht jaar jeugdbibliothecaris. Nu werkt ze al zo’n tien jaar als leesbevorderaar. Haar missie is om iedereen de waarde van jeugdboeken te laten zien en ervaren. Ze studeerde Onderwijskunde en Jeugdliteratuur Ze geeft trainingen en workshops over lezen, leesbevordering en jeugdliteratuur. daarnaast werkt ze als Programmaspecialist de Bibliotheek op school vmbo bij Stichting Lezen. 

Voor wie?

Deze inspiratiemiddag is bedoelt voor leescoordinatoren. 

Komt de middag niet zo goed voor je uit? Geen probleem. Er vindt ook een inspiratieavond plaats op 15 september van 19.00 tot 20.30 uur. Klink op het aanmeldformulier en geef aan op welke tijd we jou kunnen verwelkomen.

Wil je alvast meer weten?

Bekijk dan de Leesmonitor van Stichting Lezen en kom te weten hoe het nu echt staat met de leesvaardigheden van basisschoolleerlingen. 


Op de hoogte blijven van activiteiten, workshops en cursussen van de Bibliotheek?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Elke maand informeren we je over onze agenda en allerlei andere zaken.

Je vindt ons ook op Facebook en Instagram