Gesloten
Op basis van het besluit van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap sluiten we onze vestigingen en servicepunten tot nader order.

Afhaal Bibliotheek
Wil je boeken lenen? Maak dan gebruik van de Afhaal Bibliotheek.

Bereikbaar voor vragen
Van maandag tot en met vrijdag zijn we van 9.00 tot 13.00 uur bereikbaar voor vragen. Je kunt bellen met (085) 040 11 63 of een mail sturen naar info@bibliotheekaltena.nl.

Activiteiten uitgesteld
Onze activiteiten, cursussen en workshops stellen we tot 1 juni uit. 

Voorlopig uitgesteld Workshop Kinderkrant van Altena

25 maart 2020, van 15:00 tot 16:30 | De Werf- Woudrichem

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Wat is dat eigenlijk, nieuws? Wie bepaalt wat er in de krant komt? Waarom is niet in iedere krant en op iedere site het nieuws hetzelfde? Bestaat er eigenlijk wel zoiets als onafhankelijk nieuws?

Vanwege het coronavirus annuleren we voorlopig onze bijeenkomsten, activiteiten en inloopspreekuren.

Samen met Marianne en Sanne van de Perswinkel Altena ga je aan de slag. Ze maken je wegwijs in de wereld van media en journalistiek. Het doel is dat je uiteindelijk zelf een nieuwsartikel maakt. Alle ingezonden artikelen worden beoordeeld door een jury, bestaande uit Marianne van Perswinkel Altena, Tom Oostra van het Kontakt en Marian van der Wal( directeur van de Bibliotheek CultuurPuntAltena). De twintig beste artikelen krijgen een plekje in het Kontakt editie Altena. 

Wil jij meedoen? Meld je dan snel aan!

De workshop is bedoeld voor kinderen uit groep 7 en 8 van de basisschool. Er is ruimte voor maximaal twaalf kinderen. Aanmelden gaat via de website van Sjors Creatief.