Erfgoedavond 'Plekken van Plezier' op De Werf

11 september 2019, van 20:00 tot 22:00 | De Werf in Woudrichem

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Erfgoed Altena houdt in samenwerking met Bibliotheek Cultuurpunt Altena haar jaarlijkse erfgoedavond op 11 september in de Werf. De avond wordt gehouden in aanloop naar Open Monumentendag op 14 en 15 september. Het thema is dit jaar ‘Plekken van Plezier’.

Programma

Ieder dorp had zo zijn eigen cafés en ook kermissen en Oranjefeesten waren bekende plekken van plezier. Vanaf de jaren vijftig werd het uitgaansleven gevarieerder met jeugdsozen en discotheken. In de Werf wordt die avond een filmpje vertoond van al die ‘Plekken van Plezier’ in Altena. Verder zal Kees Noorloos uit Almkerk vertellen over de oprichting van de Soos in het dorp; dit voorjaar vierde de Soos haar vijftig jarig bestaan met het festival Benederpop. Ook
Laban Duijnhouwer komt vertellen over de reizende bioscoop van zijn vader die leidde tot bioscoop Hollywoud, als geen ander een plek van plezier in Altena.
Oprichters van de Xinix zijn eveneens uitgenodigd voor deze avond. Bij plezier hoort natuurlijk muziek; de band Skylark speelt deze avond Ierse volk-en pubmuziek.

Erfgoed in Altena

Uiteraard worden de bestuurders van Altena uitgenodigd om op de erfgoedavond te komen vertellen wat zij dit jaar gedaan hebben voor het
behoud van het erfgoed. En of de Werelderfgoedstatus van de Nieuwe Hollandse Waterlinie al bijna in zicht is. Na 11 september begint het programma van Open Monumentendag – het grootste culturele evenement in Nederland – op 12 en 13 september met de Monumenten Klassendag. Bijna 600 schoolkinderen bezoeken Fort Giessen, enkele molens en de vesting Woudrichem. Op 14 en 15 september worden de Open Monumentendagen gehouden. Te bezichtigen zijn in elk geval Kasteel Dussen  (zondag), Fort Giessen, de kerken en het Jacoba Cultuurhuis in vesting Woudrichem, enkele molens, het voormalige Raadhuis in Eethen en het Andries Visserhuis in Werkendam.

Van harte welkom

Je bent van harte welkom om deze avond bij te wonen. Aanmelden is niet nodig.

Woensdag 11 september van 20.00 tot 22.00 uur
Locatie: De Werf, Raadhuisplein 1, Woudrichem